English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

5 Δεκεμβρίου 2011

Γκιοζλεμές (Eφεσσος)

Υλικά
Ζύμη
2 φλυτζάνια αλεύρι
αλάτι

Γέμιση
Φρέσκα φύλλα απο σπανάκι η ρόκα
τυρί μυζήθρα
βούτυρο γάλακτος

Εκτέλεση
Σ ενα μπόλ κοσκινίζετε το αλεύρι ,προσθέτετε 1 κ.καφέ αλάτι,και νερό όσο πάρει για να κάνετε μία μαλακή ζύμη.Την αφήνετε να ξεκουραστεί
Ξεπλένετε τα φύλλα της ρόκας η του σπανακιού και τα σουρώνετε.
Παίρνετε τη ζύμη και τη χωρίζετε σε μπαλάκια.Ανοίγετε ενα ,ενα μπαλάκι σε πολυ λεπτό φύλλο.
Στο κέντρο κάθε φύλλου σκορπάτε λίγα φύλλα ρόκας και απο πάνω μία κουταλιά μυζήθρα.Διπλώνετε το φύλλο .Το αλείφετε με βούτυρο και απο τις 2 πλευρές και το ψήνετε πάνω σε πλάκα και απο τις 2 πλευρές. Τρώγεται ζεστό
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...