Υλικά
μισό κιλό αμύγδαλο ψίχα με τη φλούδα
μισό κιλό βούτυρο γάλακτος
2 κρόκοι αυγών
250 γρ. ζάχαρη ψιλή
1 κιλό αλεύρι
1 φλιτζανάκι κονιάκ
και άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
Αρχίστε να χτυπάτε στο μίξερ, το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη πολύ καλά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε τους κρόκους αβγών, το κονιάκ, τα αμύγδαλα και το αλεύρι και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να γίνουν όλα μια μαλακή ζύμη. Σχηματίστε τους κουραμπιέδες και τους ψήστε τους στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν (υπολογίστε περίπου μισή ώρα). Βγάλτε τους, αφήστε να κρυώσουν και μετά πασπαλίστε με την άχνη ζάχαρη.
http://www.ipop.gr
μισό κιλό αμύγδαλο ψίχα με τη φλούδα
μισό κιλό βούτυρο γάλακτος
2 κρόκοι αυγών
250 γρ. ζάχαρη ψιλή
1 κιλό αλεύρι
1 φλιτζανάκι κονιάκ
και άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
Αρχίστε να χτυπάτε στο μίξερ, το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη πολύ καλά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε τους κρόκους αβγών, το κονιάκ, τα αμύγδαλα και το αλεύρι και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να γίνουν όλα μια μαλακή ζύμη. Σχηματίστε τους κουραμπιέδες και τους ψήστε τους στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν (υπολογίστε περίπου μισή ώρα). Βγάλτε τους, αφήστε να κρυώσουν και μετά πασπαλίστε με την άχνη ζάχαρη.
http://www.ipop.gr