English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

7 Δεκεμβρίου 2011

Sushi σπιτικό (Ιαπωνία)

Υλικά
- 4 Φύλλα Φύκι Nori
- Καπνιστός Σολωμός ή Τόνος χωρίς λάδι ή Καβουρόψιχα
- Αβοκάντο ή Αγγούρι ή Καρότο
- ρύζι για σούσι
- Wasabi
- Σάλτσα σόγιας
- Πίκλες πιπερόριζας

Εκτέλεση
- Βάζουμε σ’ενα μπολ νερό και λίγο ξύδι για να βρέχουμε τα χέρια μας (ή την κουτάλα) ώστε να μην κολλάει το ρύζι όταν θα το απλώνουμε επάνω στο nori.
Κόβουμε τα υλικά σε λεπτές λωρίδες.
- Βάζουμε ένα φύλλο nori επάνω στο bamboo mat. Η μία πλευρά του nori είναι γυαλιστερή και η άλλη τραχειά. Βάζουμε το ρύζι στην σκληρή πλευρά για να κολλήσει. Απλώνουμε το ρύζι σε στρώμα πάχους 4 – 6 χιλιοστών. Προσθέτουμε λίγο wasabi εάν θέλουμε πιο πικάντικη γεύση. Βάζουμε τη γέμιση και τυλίγουμε.
- Το κρατάμε και το ραντίζουμε με νερό. Εάν δεν το βρέξουμε το φύκι θα είναι πολύ σκληρό για να το φάμε.
- Επειδή το ρύζι κολλάει πολύ βρέχουμε το μαχαίρι μας συνέχεια καθώς κόβουμε τα ρολά σε φέτες.
- Βάζουμε τα σούσι μας σε μία πιατέλα. Στην άκρη του πιάτου βάζουμε Wasabi καθώς επίσης και λίγα φύλλα gari (πίκλες πιπερόριζας). Το gari χρησιμεύει για να καθαρίζει τη γεύση μας μεταξύ των διαφορετικών ειδών Sushi. Σε ξεχωριστό μπολάκι βάζουμε λίγη σόγια sauce όπου προαιρετικά προσθέτουμε λίγο από το wasabi και ανακατεύουμε. Εκεί βουτάμε το sushi μας λίγο πριν το φάμε.
(Tα υλικά για το σούσι και το bamboo mat τα βρίσκουμε σε καταστήματα με είδη ασιατικής κουζίνας ή σε μεγάλα σουπερ μαρκετ.
Επίσης αντί φια σολομό και τόνο μπορείτε να βάλετε και άλλα ορεκτικά όπως χταπόδι, ωμά μαλάκια, αχινούς ή αλμυρισμένο αυγοτάραχο)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...