English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

9 Ιανουαρίου 2012

Σούπα ρεβιθοκεφτέδων

Υλικά
Για τα κεφτεδάκια:
400 γραμμ. ρεβίθια
2 κρεμμύδια τριμμένα
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
λίγο ελαιόλαδο

Για τη σούπα:
μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 καρότο τριμμένο
1 κλωνάρι σέλινο ψιλοκομμένο
2 κύβους λαχανικών
1 1/2 λίτρο νερό
1 πακέτο τοματοχυμός
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:
Μουσκεύουμε τα ρεβίθια αποβραδίς σε νερό και σόδα. Την επομένη τα πλένουμε καλά και τα τρίβουμε με μια πετσέτα για να φύγουν οι φλούδες. Τα βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 25 λεπτά. Τα σουρώνουμε, τα ξεπλένουμε και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Προσθέτουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια και συνεχίζουμε το χτύπημα. Βγάζουμε από το μπλέντερ και ζυμώνουμε καλά σε ένα μπολ. Αφήνουμε το μίγμα να ξεκουραστεί για μισή ώρα. Πλάθουμε κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε άφθονο καυτό λάδι, κατόπιν τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη σουπα. Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σέλινο και το καρότο. Προσθέτουμε τη ντομάτα, το νερό, τους κύβους, το αλατοπίπερο και σιγοβράζουμε τη σούπα σε μέτρια φωτιά. Μόλις είναι έτοιμα τα κεφτεδάκια, τα ρίχνουμε στη σούπα και τα βράζουμε και αυτά για 5-10 λεπτά.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...