English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

2 Ιανουαρίου 2012

Νταλ (Μαλαισία)

Υλικά για 4-6 άτομα:
250γρ. φακές κόκκινες
2 μέτριες πατάτες κομμένες σε μικρούς κύβους
1 καρότο κομμένο σε λεπτές ροδέλες
700γρ. νερό
1 κ.κ. κουρκούμα
25γρ. μαργαρίνη(ή βούτυρο «Γκι»)
1 κρεμμύδι μεγάλο λειωμένο
1 κ.κ. τσίλι
2 κ.σ. Μάνγκο τσάντεϊ(προαιρετικά)
50γρ. γάλα καρύδας(προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Σκεπάζουμε με νερό τις φακές, τις πατάτες και τα καρότα. Προσθέτουμε το αλάτι και την κουρκούμα, και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου μισή ώρα. Εν τω μεταξύ λειώνουμε τη μαργαρίνη ή το βούτυρο και τσιγαρίζουμε ελάχιστα το κρεμμύδι και το τσίλι. Σβήνουμε με το γάλα καρύδας και ρίχνουμε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα με τις φακές. (Αν δεν χρησιμοποιήσουμε γάλα καρύδας ρίχνουμε κατευθείαν το τσιγαρισμένο κρεμμύδι). Συνεχίζουμε το βράσιμο ώσπου το φαγητό να απορροφήσει σχεδόν όλα τα υγρά του. Πέντε λεπτά προτού το κατεβάσουμε από τη φωτιά προσθέτουμε (προαιρετικά) το Μάνγκο τσάντεϊ. Δοκιμάζουμε και, αν το θέλουμε πιο καυτερό, προσθέτουμε πιπέρι. Αν θέλουμε το φαγητό να είναι εντελώς λείο και κρεμώδες- σαν πουρές-, το λιώνουμε στο μίξερ.
Το σερβίρουμε ζεστό, ως ορεκτικό, με αραβικές πίτες.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...