English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

2 Ιανουαρίου 2012

Αστακομακαρονάδα

Υλικά
2 μικροί αστακοί
½ κιλό σπαγγέτι μακαρόνια
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια ντομάτα κονκασέ
1 ξερό Κρεμμύδι
2 δαφνόφυλλα
1 κουταλιά της σούπας χοντρό αλάτι
2 κουταλιές του γλυκού μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση
Σε πολύ ψηλή κατσαρόλα, βράζουμε το νερό. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει, προσθέτουμε ένα μεγάλο καθαρισμένο κρεμμύδι, τα φύλλα δάφνης, το αλάτι και τους αστακούς. Σκεπάζουμε κι αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά.
Βγάζουμε τους αστακούς, τους στραγγίζουμε και κρατάμε το ζωμό. Πολτοποιούμε το βρασμένο κρεμμύδι σε ένα μικρό μπλέντερ..
Σε άλλη πλατειά κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το λειωμένο κρεμμύδι με το ελαιόλαδο. Αρωματίζουμε με το πιπέρι και ρίχνουμε την ντομάτα και τον πελτέ.
Τα αφήνουμε να τσιγαριστούν για λίγο μαζί και να δέσουν τα αρώματα. Αρκεί μια βράση.
Ρίχνουμε το ζωμό από τους αστακούς και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Μόλις το νερό αρχίσει να κοχλάζει, ρίχνουμε τα μακαρόνια κι ανακατεύουμε. Κόβουμε στη μέση τους αστακούς κατά μήκος της εσωτερικής πλευράς.
Μόλις βράσουν τα μακαρόνια βάζουμε και τους αστακούς μέσα στην κατσαρόλα για το τελικό δέσιμο.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...