English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

2 Ιανουαρίου 2012

Μερέντα σπιτικιά

Υλικά
1 Κουβερτούρα
120 γρμ Βούτυρο
2 Κουταλιές της σούπας κακάο κοσκινισμένο
1 Ζαχαρούχο γάλα
1 Φλιτζάνι Φουντούκι αλεσμένο σε πούδρα

Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε νερό και τοποθετούμε από πάνω ένα μπολάκι ανοξείδωτο ή ότι άλλο νομίζετε, εκτός πλαστικό και σπάμε την κουβερτούρα και την λιώνουμε μέσα στο μπολ( αυτό είναι το λεγόμενο μπεν μαρί έτσι λιώνουμε την σοκολάτα )
Μόλις λιώσει η σοκολάτα, το αποσύρουμε από το κατσαρολάκι και ρίχνουμε μέσα το ζαχαρούχο γάλα μέσα στην σοκολάτα και ανακατεύετε καλά. Στην συνέχεια ρίχνετε το βούτυρο το κοσκινισμένο κακάο και ανακατεύετε και πάλι καλά
Στο μπλέντερ αλέθουμε καλά τα φουντούκια (εάν έχετε γουδί ακόμα καλύτερα να γίνει σκόνη ) και το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα μας και ανακατεύουμε και πάλι καλά. Το βάζουμε για 10 λεπτά στο ψυγείο και μετά σε βαζάκια
(Η ποσότητα που βγάζουμε είναι 650 γρμ μερέντας)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...