Υλικά:
1/2 κιλό (στραγγιστό) Γιαούρτι ή 1,5 ποτήρι πηχτό εμπορίου Γιαούρτι
2 μεγάλα Αγγούρια
1 κεφάλι Σκόρδο
1 φλιτζάνι Λάδι
Αλάτι
Εκτέλεση
Πλένομε και σκουπίζουμε τα αγγούρια. Καθαρίζουμε 1,5 αγγούρι και του ξύνουμε. Το άλλο μισό το ξύνουμε χωρίς να αφαιρέσουμε το τσόφλι. Το βάζομε σ' ένα τρυπητό να στραγγίξει και το πιέζουμε να φύγει το νερό (μπορείς επίσης να το βάλεις μέσα σε πετσέτα και να ζουλάς για να χύσει το νερό). Το ρίχνεις στο μπολ μαζί με το σκόρδο το ψιλοκομμένο, το γιαούρτι, το αλάτι, το λάδι και τα ταράζεις ώσπου να γίνουν κρέμα.
1/2 κιλό (στραγγιστό) Γιαούρτι ή 1,5 ποτήρι πηχτό εμπορίου Γιαούρτι
2 μεγάλα Αγγούρια
1 κεφάλι Σκόρδο
1 φλιτζάνι Λάδι
Αλάτι
Εκτέλεση
Πλένομε και σκουπίζουμε τα αγγούρια. Καθαρίζουμε 1,5 αγγούρι και του ξύνουμε. Το άλλο μισό το ξύνουμε χωρίς να αφαιρέσουμε το τσόφλι. Το βάζομε σ' ένα τρυπητό να στραγγίξει και το πιέζουμε να φύγει το νερό (μπορείς επίσης να το βάλεις μέσα σε πετσέτα και να ζουλάς για να χύσει το νερό). Το ρίχνεις στο μπολ μαζί με το σκόρδο το ψιλοκομμένο, το γιαούρτι, το αλάτι, το λάδι και τα ταράζεις ώσπου να γίνουν κρέμα.