English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

2 Ιανουαρίου 2012

Αρνάκι με κολοκυθάκια και πράσο

Υλικά:
1½ κιλό αρνί (μπούτι ή σπάλα)
4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 πράσο κομμένο σε ψιλές φέτες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
6 μικρά κολοκυθάκια
1 κουταλιά της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας μάραθο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
100 γρ. νερό ή ζωμό κρέατος
αλάτι και άσπρο πιπέρι

Για το αυγολέμονο:
200 γρ. ζωμός κρέατος ζεστός
χυμό δύο λεμονιών (20 γρ. περίπου)
2 κρόκους αυγών
10 γρ. κόρν φλάουερ
60 γρ. πρόβιο βούτυρο λιωμένο

Εκτέλεση:
Κόβετε το αρνάκι σε έξι μερίδες, το πλένετε και το βράζετε σε μία κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσει. Παράλληλα κόβετε τα κολοκυθάκια σε μπαστουνάκια και τα τηγανίζετε ελαφρώς. Σε μία κατσαρόλα βάζετε το λάδι, τα κρεμμύδια και τα πράσα. Προσθέτετε το αρνί με λίγο νερό ή ζωμό και τα αφήνετε να βράσουν για 30-40 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτετε τα τηγανισμένα κολοκυθάκια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Τα αφήνετε να βράσουν για 5-10 λεπτά και προσθέτετε τα μυρωδικά, το αλάτι και το άσπρο πιπέρι.
Ετοιμάστε το αυγολέμονο: Σε μία λεκάνη χτυπάτε τους κρόκους των αυγών, το χυμό λεμονιού, το κορν φλάουερ και το λιωμένο βούτυρο για 5-10 λεπτά. Προσθέτετε το ζωμό σιγά-σιγά για να μην σας κόψει η σάλτσα. Περιχύνετε το φαγητό με το αυγολέμονο και σερβίρετε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...