English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

3 Μαρτίου 2012

ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ

Υλικά:
100 γραμμ. κληματόφυλλα
2 κρεμμύδια
¾ του φλιτζανιού ρύζι Καρολίνα
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ ματσάκι άνηθο
½ ματσάκι δυόσμο
χυμός από 1 λεμόνι

Εκτέλεση:
Πλένουμε τα κληματόφυλλα και τα βράζουμε σε κοχλαστό αλατισμένο νερό για λίγα λεπτά. Τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι να κάψει και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια. Προσθέτουμε το ρύζι και το καβουρντίζουμε ώσπου να γίνει διαφανές. Ρίχνουμε το μισό χυμό από το λεμόνι, ½ φλιτζάνι νερό, τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε το ρύζι να πιει το ζουμάκι του και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Στη συνέχεια τυλίγουμε τα ντολμαδάκια. Απλώνουμε ένα ένα τα κληματόφυλλα με τη γυαλιστερή πλευρά τους προς τα κάτω και βάζουμε από πάνω μια μικρή κουταλιά από τη γέμιση. Τα διπλώνουμε και τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα με το διπλωμένο μέρος προς τα κάτω για να μην ανοίξουν.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και σκεπάζουμε τα ντολμαδάκια με ένα ρηχό πιάτο για να τα συγκρατεί. Ρίχνουμε τόσο ζεστό νερό που να τα σκεπάζει και τα βράζουμε σε πολύ σιγανή φωτιά για 20-30’.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...