English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

3 Μαρτίου 2012

Aχλάδια με δραγάντε

Υλικά
400 γρ ασπρισμένα αμύγδαλα (ολόκληρα)
400 γρ μέλι
1 ½ κ. του γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
1 κουταλάκι κανέλλα
λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
2 κ. του γλυκού σκόνη δραγάντε
5 κ. του γλυκού νερό
1 κ. της σούπας ζάχαρη άχνη
1 κιλό με ζάχαρη άχνη
γαρύφαλλα χωρίς το σποράκι τους

Εκτέλεση
Αλέθετε τα ασπρισμένα αμύγδαλα
Βάζετε σε μία κατσαρόλα ,σε πολύ χαμηλή φωτιά, τα ασπρισμένα αμύγδαλα, το μέλι, το τριμμένο γαρύφαλλο, την κανέλλα και ανακατεύετε. Προσθέτετε το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να δέσει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας και τον πάτο.
Ετοιμάζετε το δραγάντε. Σε μπολάκι, ρίχνετε τη σκόνη δραγάντε, το νερό και σταδιακά και σιγά σιγά το κιλό τη ζάχαρη άχνη. Ζυμώνετε και όταν δέσει σε μαλακή ζύμη τυλίγετε σε μια βρεγμένη πετσέτα .
Για να δοκιμάσετε αν το μείγμα της κατσαρόλας είναι έτοιμο, παίρνετε λίγο και δοκιμάζετε αν πλάθεται. Αν όχι συνεχίζετε το ανακάτεμα. Όταν είναι έτοιμο και ξεκολλάει από τον πάτο, παίρνετε λίγο λίγο το μείγμα, το πλάθετε σε μπαλάκια και του δίνετε σχήμα αχλαδιού.
Όταν πλάσετε όλο το μείγμα σε αχλαδάκια, τ αφήνετε για 24 ώρες να τραβήξουν.
Τη άλλη μέρα απλώνετε λίγη ζάχαρη άχνη σε μια επιφάνεια, παίρνετε λίγο από το δραγάντε που έχετε ετοιμάσει το ανοίγετε όπως το φύλλο και τυλίγετε μέσα ένα ένα τα αχλαδάκια που ετοιμάσατε.
Τα βουτάτε ένα ένα στο μπολ με τη ζάχαρη άχνη, καρφώνετε πάνω από το καθένα ένα γαρύφαλλο χωρίς το σπόρι του και σερβίρετε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...