Υλικά
1 κιλό χταπόδι1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι ντοματοχυμό
1 κιλό κρεµµύδια
1 φλιτζανάκι ξίδι
2-3 σκελίδες σκόρδο
3-4 δαφνόφυλλα
πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλένουµε το χταπόδι και το κόβουµε µικρά κοµµάτια. Τσιγαρίζουµε το κρεµµύδι µε το ελαιόλαδο και ρίχνουµε το χταπόδι µέσα. Το αφήνουµε να βράσει σε σιγανή φωτιά µε το νερό που βγάζει και προς το τέλος προσθέτουµε το σκόρδο, το ξίδι, τη δάφνη, το πιπέρι και τον ντοματοχυμό και ψήνουµε ακόµα λίγο.