Υλικά
– 1 κιλό καλαμαράκια– 3/4 φλιτζανιού τσαγιού λάδι
– 1 ποτηράκι άσπρο κρασί
– 1/2 κιλό ντομάτες
– ψιλοκομμένο μαϊντανό
– αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
– Πλένουμε καλά τα καλαμαράκια και τα καθαρίζουμε.
– Τα βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό και 1 χούφτα αλάτι.
– Τα τρίβουμε και τα ξεπλένουμε αρκετά, σε πολλά νερά.
– Τα στραγγίζουμε και τα ροδίζουμε με λάδι.
– Κατόπιν τα σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τη ντομάτα,
το μαϊντανό και το πιπέρι.
– Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 1/2 ώρα περίπου ή μέχρι να πήξει η σάλτσα.