English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

3 Μαρτίου 2012

Αμυγδαλωτά του Αιγαίου

Υλικά για μια πιατέλα
800 γραμ αμύγδαλα ξασπρισμένα
400 γραμ ζάχαρη
4 ασπράδια
1 φλιτζ τσαγιού ανθόνερο
άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση
Αλέθουμε τα ξασπρισμένα αμύγδαλα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σαν αλεύρι. Μην τα βάλετε όλα μαζί, αλλά λίγα-λίγα σε 2 ή 3 δόσεις.
Κτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Ενώνετε σε ένα μεγάλο μπολ τα αλευρoποιημένα αμύγδαλα μαζί με τη ζάχαρη. Ανακατεύετε καλά να γίνει το μείγμα ομοιογενές.
Ρίχνετε μέσα τα κτυπημένα ασπράδια και ζυμώνετε το μείγμα σαν να είναι ζύμη για ψωμί. Πλάθετε με το χέρι σας μικρά μπαλάκια ή αμυγδαλωτά σε σχήμα μικρού αχλαδιού.
Τα φουρνίζετε στο φούρνο για 20 λεπτά στους 180ο . Τα βγάζετε , τα αφήνετε να κρυώσουν καλά τουλάχιστον για 6 ώρες , τα ραντίζετε με το χέρι σας με το ανθόνερο και τα πασπαλίζετε με την άχνη ζάχαρη.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...