Υλικά
4 κούπες γάλα από καρύδα1 κούπα νερό
½ κούπα ρύζι γλασέ
½ κούπα ζάχαρη
1 βανίλια
1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ (άμυλο καλαμποκιού)
κανέλα
ξύσμα καρύδας
Εκτέλεση
Βάζουμε το ρύζι να βράσει σε μια κατσαρόλα με μία κούπα νερό. Μόλις ρουφήξει όλο το νερό, ρίχνουμε το γάλα καρύδας και τη ζάχαρη.
Αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντάς το ανά διαστήματα. Λίγο πριν ετοιμαστεί το ρύζι, διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο χλιαρό νερό ή γάλα καρύδας και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με τη βανίλια.
Ανακατεύουμε συνεχώς ώσπου να πήξει το ρυζόγαλο.
Το μοιράζουμε σε ατομικά μπολάκια και το αφήνουμε να κρυώσει.
Πριν το σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με κανέλλα ή ξύσμα καρύδας.
Αφιερωμένο στον Γιώργαρο! https://twitter.com/#!/ruzi_basmati