Υλικά
1 κοτόπουλο1 ποτήρι ρούμι (ή λευκό κρασί)
1 λεμόνι (ζουμί)
2 κουταλιές σόγια (προαιρετικά)
1 πράσινη πιπεριά (ψιλοκομμένη)
1 σκελίδα σκόρδου (ψιλοκομμένη)
αλάτι, πιπέρι
αλεύρι & λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Πλένετε και τεμαχίζετε το κοτόπουλο σε μερίδες, το αλατοπιπερώνετε κι έπειτα το βάζετε σε βαθύ πυρέξ. Ζεσταίνετε ελαφρά σε ένα κατσαρολάκι ανακατωμένα το ρούμι, το ζουμί λεμονιού, τη σόγια, την πιπεριά και την σκελίδα σκόρδου. Ρίχνετε το υγρό αυτό ζεστό πάνω στο τεμαχισμένο κοτόπουλο και αφήνετε το πυρέξ για 8-10 ώρες στο ψυγείο. Στραγγίζετε καλά το κοτόπουλο κι ένα ένα τα κομμάτια τα περνάτε από το αλεύρι και τα τηγανίζετε για 10΄-12΄ σε καυτό λάδι.
Αφιερωμένη συνταγή, στον Γιώργη ;-) https://twitter.com/#!/ruzi_basmati