English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

3 Απριλίου 2012

Χόρτα ανοιξιάτικα κοκκινιστά

Υλικά 
1 κιλό διάφορα χόρτα (σπανάκι, ραδίκια, σέσκουλα, μυρώνια, καυκαλίθρες)
7 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι άνηθο
3 μεγάλες φρέσκιες ώριμες ντομάτες
1 φλιτζ του καφέ ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
χυμό από 1 λεμόνι (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Πλένετε καλά τα χόρτα και τα καθαρίζετε από τα χώματα. Τα μεγάλα φύλλα τα κόβετε στη μέση με το χέρι. Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Περνάτε τις ντομάτες από το μύλο του πουρέ και μαζεύετε τους χυμούς. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμυδάκι μέχρι να γυαλίσει. Ρίχνετε μέσα στη κατσαρόλα τα φρεσκοπλυμένα χόρτα , τα πιέζετε να χωρέσουν στη κατσαρόλα, τα σκεπάζετε με ένα καπάκι και τα αφήνετε να μαραθούν για 3-4 λεπτά. Ξεσκεπάζετε τη κατσαρόλα, ανακατεύετε και ρίχνετε τη λειωμένη ντομάτα, αλατίζετε ελαφρά, πιπερώνετε μετριάζετε τη φωτιά, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και τα αφήνετε να σιγοβράσουν τουλάχιστον για ½ ώρα και μέχρι να γίνουν τρυφερά. Ξεσκεπάζετε τη κατσαρόλα δυναμώνετε τη φωτιά, και αφήνετε τη σάλτσα να πήξει για 10 λεπτά ακόμα. Κλείνετε τη φωτιά, ρίχνετε το χυμό λεμονιού, πασπαλίζετε με τον άνηθο ψιλοκομμένο και σερβίρετε τα χόρτα ζεστά.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...