English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

20 Απριλίου 2012

Αμυγδαλωτά Ύδρας

Υλικά
-300 γραμμ. ξασπρισμένα αμύγδαλα
-1 φλιτζάνι ζάχαρη
-5 κουτάλια σούπας λεπτό σιμιγδάλι
-300 γραμμ. ζάχαρη άχνη
-1 ½ φλιτζάνι ανθόνερο
-βούτυρο
-γαρύφαλλα

Εκτέλεση 
-Αναμειγνύω τα αμύγδαλα με 2 κουταλιές ζάχαρη και τα πολτοποιώ. -Προσθέτω την υπόλοιπη ζάχαρη, το σιμιγδάλι και 6 κουτάλια σούπας ανθόνερο. -Στη συνέχεια, ανακατεύω το μείγμα μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Σε περίπτωση που είναι πολύ σφικτή, προσθέτω ακόμα ένα ή δύο κουταλιές σούπας ανθόνερο. -Παίρνω μικρά μπαλάκια από τη ζύμη σε μέγεθος καρυδιού και τα πλάθω σε μορφή μικρού αχλαδιού. - Στην κορυφή του καθ’ ενός «αχλαδιού» τοποθετώ από ένα γαρύφαλλο. -Τα τοποθετώ σε ένα βουτυρωμένο ταψί και τα ψήνω σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά. -Όταν κρυώσουν, τα εμβαπτίζω μέσα στο ανθόνερο και τα καλύπτω με τη ζάχαρη άχνη. Περιμένω λίγα λεπτά και μετά τα καλύπτω ξανά με ζάχαρη.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...