English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

3 Απριλίου 2012

Πασχαλινό Ρεγάλι Μανιάτικο

Υλικά
1 αρνίσια συκωταριά
2 ψιλοκομμένα Κρεμμύδια
400 γρ. ψιλοκομμένα (κονσ.) ντοματάκια
1 κουτ. Ντοματοπολτός
1/4 κουτ. γλ. μοσχοκάρυδο
1/4 κουτ. γλ. μπαχάρι
100 γρ. λάδι
200 γρ. κρασί κόκκινο ξηρό
300 γρ. μακρύκοκκο ρύζι
Αλάτι Πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένετε καλά τη συκωταριά και τη ζεματάτε για 4-5 λεπτά σε βραστό νερό. Τη βγάζετε και την αφήνετε να κρυώσει. Με ψαλίδι την κόβετε σε κύβους. Βάζετε σε κατσαρόλα το λάδι και τηγανίζετε τα κρεμμύδια και τη συκωταριά για 5-6 λεπτά, να ροδίσουν απ' όλες τις πλευρές. Προσθέτετε το κρασί, το μοσχοκάρυδο, το μπαχάρι και αλατοπιπερώνετε. Ανακατεύετε για 2-3 λεπτά και προσθέτετε τις ντοματούλες και τον ντοματοπολτό.
Σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 35-40 λεπτά, να μείνουν μόνο με τη σάλτσα τους. Στο μεταξύ βράζετε το ρύζι σε αλατισμένο νερό, στραγγίζετε, το βάζετε σε πιατέλα κι απο πάνω περιχύνετε τη σλτσάτη συκωταριά.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...