Υλικά
1 αρνίσια συκωταριά
2 ψιλοκομμένα Κρεμμύδια
400 γρ. ψιλοκομμένα (κονσ.) ντοματάκια
1 κουτ. Ντοματοπολτός
1/4 κουτ. γλ. μοσχοκάρυδο
1/4 κουτ. γλ. μπαχάρι
100 γρ. λάδι
200 γρ. κρασί κόκκινο ξηρό
300 γρ. μακρύκοκκο ρύζι
Αλάτι Πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένετε καλά τη συκωταριά και τη ζεματάτε για 4-5 λεπτά σε βραστό νερό. Τη βγάζετε και την αφήνετε να κρυώσει. Με ψαλίδι την κόβετε σε κύβους. Βάζετε σε κατσαρόλα το λάδι και τηγανίζετε τα κρεμμύδια και τη συκωταριά για 5-6 λεπτά, να ροδίσουν απ' όλες τις πλευρές. Προσθέτετε το κρασί, το μοσχοκάρυδο, το μπαχάρι και αλατοπιπερώνετε. Ανακατεύετε για 2-3 λεπτά και προσθέτετε τις ντοματούλες και τον ντοματοπολτό.
Σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 35-40 λεπτά, να μείνουν μόνο με τη σάλτσα τους. Στο μεταξύ βράζετε το ρύζι σε αλατισμένο νερό, στραγγίζετε, το βάζετε σε πιατέλα κι απο πάνω περιχύνετε τη σλτσάτη συκωταριά.
1 αρνίσια συκωταριά
2 ψιλοκομμένα Κρεμμύδια
400 γρ. ψιλοκομμένα (κονσ.) ντοματάκια
1 κουτ. Ντοματοπολτός
1/4 κουτ. γλ. μοσχοκάρυδο
1/4 κουτ. γλ. μπαχάρι
100 γρ. λάδι
200 γρ. κρασί κόκκινο ξηρό
300 γρ. μακρύκοκκο ρύζι
Αλάτι Πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένετε καλά τη συκωταριά και τη ζεματάτε για 4-5 λεπτά σε βραστό νερό. Τη βγάζετε και την αφήνετε να κρυώσει. Με ψαλίδι την κόβετε σε κύβους. Βάζετε σε κατσαρόλα το λάδι και τηγανίζετε τα κρεμμύδια και τη συκωταριά για 5-6 λεπτά, να ροδίσουν απ' όλες τις πλευρές. Προσθέτετε το κρασί, το μοσχοκάρυδο, το μπαχάρι και αλατοπιπερώνετε. Ανακατεύετε για 2-3 λεπτά και προσθέτετε τις ντοματούλες και τον ντοματοπολτό.
Σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 35-40 λεπτά, να μείνουν μόνο με τη σάλτσα τους. Στο μεταξύ βράζετε το ρύζι σε αλατισμένο νερό, στραγγίζετε, το βάζετε σε πιατέλα κι απο πάνω περιχύνετε τη σλτσάτη συκωταριά.