English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

20 Απριλίου 2012

Κρεατόπιτα Ηπειρώτικη

Υλικά
- 1 πακέτο φύλλα για πίτες
- 1 κιλό αρνίσιο κρέας ψητό ή βραστό
- 1 κιλό ξερά κρεμμύδια
- 100 γρ ρύζι καρολίνα
- 200 γρ φέτα
- 4 αυγά
- αλάτι, πιπέρι, δυόσμο
- βούτυρο φρέσκο

Εκτέλεση
- Ξεκοκαλίζουμε το κρέας και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια. - Ζεσταίνουμε λίγο βούτυρο σε ένα βαθύ τηγάνι και ρίχνουμε σε αυτό το κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες. - Όταν μαλακώσουν τα κρεμμύδια ρίχνουμε το κρέας, το αλάτι, το πιπέρι και το ρύζι. – Ρίχνουμε 1 φλιτζάνι νερό και αφήνουμε το μίγμα να βράσει για 4 με 5 λεπτά. - Εν τω μεταξύ χτυπάμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε με τη φέτα, την οποία έχουμε θρυμματίσει με το πιρούνι και προσθέτουμε το δυόσμο. - Ρίχνουμε το μίγμα αυτό στο κρέας με το ρύζι. - Αλείφουμε με βούτυρο ένα ταψί και απλώνουμε τα μισά φύλλα βουτυρώνοντας τα ένα-ένα. Βάζουμε τη γέμιση και συνεχίζουμε να απλώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντας το καθένα ξεχωριστά. - Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...