English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

27 Απριλίου 2012

Λεμονόπιτα (Lemon pie)

Υλικά
Για την ζύμη: 
1 ½ φλιτζ. Αλεύρι
80 γρ. βιτάμ
50 γρ. νερό
½ κουταλάκι γλυκού, αλάτι

Για την κρέμα:
1 ½ φλιτζ. ζάχαρη
½ φλιτζ. Corn Flour
¼ κουταλάκι γλυκού, αλάτι
1 ½ φλιτζ. ζεστό νερό
6 κρόκοι αυγών
¼ φλιτζ. βούτυρο
4 κουταλάκια γλυκού, ξύσμα λεμονιού
2/3 φλιτζ. χυμό λεμονιού

Για την μαρέγκα:
4 ασπράδια
½ φλιτζ. ζάχαρη
βανίλια

Εκτέλεση 
Για την ζύμη: Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το νερό και το βιτάμ. Στο τέλος προσθέτουμε λίγο αλάτι. Ζυμώνουμε καλά και ανοίγουμε μια στρογγυλή ζύμη.Την απλώνουμε στο ταψάκι ή στη ταρτιέρα. Τρυπάμε με ένα πηρούνι όλη την επιφάνεια της. Ψήνουμε τη ζύμη στους 200 ° για 10 -12 λεπτά.


Για την κρέμα: Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε πρώτα τη ζάχαρη, το αλάτι και το corn flour. Προσθέτουμε ζεστό νερό και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τους κρόκους αυγών, χτυπημένους ελαφρά και λίγο αλάτι. Προς το τέλος ρίχνουμε το βούτυρο, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα. (Το βούτυρο να είναι σε θερμοκρασία δωματίου).


Για την μαρέγκα: Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια των αυγών με τη ζάχαρη, μέχρι να γίνουν ένα άσπρο αφράτο μείγμα. Ρίχνουμε και τη βανίλια για άρωμα. (Πάντα κάνουμε τη μαρέγκα τελευταία γιατί αν την αφήσουμε πολύ ώρα θα πέσει και θα χαλάσει η αφράτη υφή της). Προσοχή:Ακόμα και το παραμικρό υπόλειμμα κρόκου ή λίπος να υπάρχει μέσα στα ασπράδια η μαρέγκα δε θα φουσκώσει. 

Σε ένα ταψάκι τοποθετούμε την τάρτα, μία στρώση κρέμας και από πάνω τη μαρέγκα. Κάνουμε αφηρημένα σχήματα στην επιφάνεια της μαρέγκας με ένα κουταλάκι.Ψήνουμε για 10 λεπτά στους 210 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να πάρει χρώμα.
Περιμένουμε να κρυώσει για να την κόψουμε σε καλοσχηματισμένα κομμάτια.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...