English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

1 Μαΐου 2012

Τουρλουβάχατα by Act

Η 18η δική μου ερασιτεχνική γευστική πρόταση, είναι τα "Τουρλουβάχατα". Πρόκειται για το γνωστό τουρλού λαχανικών, παραλλαγμένο όμως απο μια στιγμιαία (και πάλι) έμπνευση που είχα. Συγκεκριμένα, επειδή δεν είχα πάρει πατάτες, χρησιμοποίησα πέννες ζυμαρικών. Πιάτο ελαφρύ & θρεπτικότατο!
Υλικά
5 μελιτζάνες
5 κολοκυθάκια
5 πράσινες πιπεριές (κέρατο)
5 καρότα
2 κεφάλια σκόρδο
1 κρεμμύδι
500γρ. πέννες ζυμαρικών
300γρ. ντοματοχυμό
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε 2-3 λίτρα νερό, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα καρότα λεπτοκομμένα, τις πέννες και τ'αφήνουμε για 15 λεπτά να βράσουν.
Εν τω μεταξύ, καθαρίζουμε και κόβουμε σε χοντρά κομμάτια/φέτες τα λαχανικά.
Σε μεγάλο ταψί, αδειάζουμε τις βρασμένες πέννες με τα καρότα και ότι νερό περίσσεψε απ'τον βρασμό τους. Απο πάνω βάζουμε στρώσεις τα χοντροκομμένα λαχανικά, αλατοπιπερώνοντας τα και λαδώνοντας τα.
Στο τέλος τα περιχύνουμε με τον ντοματοχυμό, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 300βαθμούς για 30 λεπτά.
Έπειτα βγάζουμε το ταψί χωρίς να σβήσουμε το φούρνο, το ξεσκεπάζουμε απ'το αλουμινόχαρτο, αδειάζουμε προσεχτικά στο νιπτήρα το ζουμί του φαγητού (ή σε κάποιο μπολ για να το χρησιμοποιήσουμε σε μελλοντικό μαγείρεμα), και ξαναβάζουμε το ταψί (ξεσκέπαστο αυτή τη φορά) στους 300 βαθμούς για ακόμα 30 λεπτά.
Έτοιμα τα "Τουρλουβάχατα"!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...