English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

9 Ιουνίου 2012

Γρανίτα λεμόνι

Υλικά:
125 γρ. ζάχαρη
600 γρ. νερό
ξύσμα και χυμός 3 λεμονιών

Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο το νερό, τη ζάχαρη και το ξύσμα, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και μετά βράζουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το αφήνουμε να κρυώσει και το στραγγίζουμε. Το βάζουμε σε μεταλλικό μπολ, το σκεπάζουμε και κατόπιν στην κατάψυξη για περίπου 2 ώρες, μέχρι να πήξει ελαφρά. Βγάζουμε τη γρανίτα από την κατάψυξη,την χτυπάμε στο μπλέντερ ή με τον αυγοδάρτη ή την ανακατεύουμε με πιρούνι και τη βάζουμε πάλι στην κατάψυξη να πήξει. Αυτή η διαδικασία επαναλαμβάνεται 1-2 φορές ακόμη, για να αφρατέψει η γρανίτα και να μη δημιουργηθούν κρύσταλλοι. Στη συνέχεια βάζουμε τη γρανίτα στην κατάψυξη, την αφήνουμε να παγώσει για 5-6 ώρες και είναι έτοιμη για σερβίρισμα. Πριν σερβίρουμε τη γρανίτα, την αφήνουμε 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου και την ανακατεύουμε με πιρούνι ή με τον αυγοδάρτη, για να γίνει σπυρωτή.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...