English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

27 Ιουνίου 2012

Καβουροσαλάτα

Υλικά:
250 γρ. απομίμηση καβουροπόδαρα κατεψυγμένα (σουρίμι) ή καβούρια κονσέρβας/βάζου στραγγισμένα.
1 φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι
2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
200 γρ. γιαούρτι 2% λιπαρά
1-2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα ντιζόν
1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ
1-2 φύλλα σέλερι ψιλοκομμένα
1 μικρό καρότο τριμμένο στο χοντρό μέρος του τρίφτη
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού βρασμένους σπόρους καλαμποκιού
1-2 κοφτές κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
λίγο χυμό λεμονιού ή λίγο ξύδι μπαλσάμικο
6-7 τρυφερά φύλλα μαρουλιού ή πράσινης σαλάτας ή μισό ματσάκι ρόκα (ή λίγα από όλα)

Εκτέλεση:
Αφήνουμε τα καβουροπόδαρα να ξεπαγώσουν και τα κόβουμε σε μικρούς κύβους ή τα χωρίζουμε ένα ένα σε κλωστές.
Πλένουμε πολύ καλά την πράσινη σαλάτα, τη στραγγίζουμε, τη χοντροκόβουμε και τη στρώνουμε στη βάση μιας σαλατιέρας ή μιας πιατέλας σερβιρίσματος.
Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και λίγο ξύδι μπαλσάμικο ή με χυμό λεμονιού.
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από την καβουρόψιχα και ανακατεύουμε.
Στο τέλος προσθέτουμε την καβουρόψιχα, ανακατεύουμε και βάζουμε την καβουροσαλάτα στη σαλατιέρα ή στην πιατέλα σερβιρίσματος πάνω από την πράσινη σαλάτα (ή τα ανακατεύουμε όλα μαζί).
Την σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες να δέσουν οι γεύσεις και να κρυώσει.
Σερβίρουμε τη σαλάτα κρύα με φρυγανισμένες φέτες ψωμιού ή κριτσίνια ή λαχανικά (π.χ. αγγουράκι, καρότο).
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...