English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

4 Ιουνίου 2012

Γεμιστά κολοκυθάκια με σαρδέλες (ουζομεζές)

Υλικά:
4 μέτρια κολοκυθάκια
2 κονσέρβες σαρδέλες σε σάλτσα ντομάτας
2-3 φέτες ψίχα ψωμιού
2 ντομάτες
1 κούπα ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι φρέσκο

Εκτέλεση:
Προετοιμάζουμε τις ντομάτες: της αποφλοιώνουμε, αφαιρούμε τους σπόρους του και τις ψιλοκόβουμε.
Κόβουμε σε μικρά κυβάκια την ψίχα ψωμιού και τα ξεραίνουμε σε στεγνό τηγάνι.
Πλένουμε τα κολοκύθια, τα κόβουμε κάθετα στη μέση και αφαιρούμε τα σπόρια τους.
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τις σαρδέλες (καλό είναι να βγάλουμε και τα κόκαλα). Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά σε ένα μπολ, μαζί και το ζουμί απο τις κονσέρβες της σαρδέλας. (την ψίχα που προσθέτουμε τελευταία).
Αλατοπιπερώνουμε και το μίγμα και τα κολοκύθια.\
Γεμίζουμε τα κολοκύθια, τα ραντίζουμε με λίγο νερό και τα ψήνουμε σε μικρό ταψάκι στους 200 βαθμούς για 20’.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...