English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

20 Ιουνίου 2012

Το γλυκό του καλοκαιρινού έρωτα

Υλικά: 
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ 
600 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
600 γρ. κρέμα γάλακτος 
2 κουταλιές σούπας λικέρ πορτοκάλι ή κονιάκ 
ξύσμα ενός πορτοκαλιού 
1 φλιτζάνι του τσαγιού ψιλοκομμένο γλυκό κουταλιού πορτοκάλι (μόνο φλούδες) 
2 κουταλιές σούπας σιρόπι από το γλυκό πορτοκάλι 
1 φλυτζάνι ψιλοκομμένη καρυδόψιχα

Εκτέλεση: 
Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και λίγο πριν φουσκώσει, τη ρίχνουμε επάνω στη σοκολάτα. Μετά από ένα λεπτό ανακατεύουμε καλά να γίνει κρέμα σοκολάτας. 
Προσθέτουμε το ξύσμα του πορτοκαλιού, το λικέρ, το σιρόπι και ανακατεύουμε. 
Στραγγίζουμε το γλυκό κουταλιού πορτοκάλι και το κόβουμε σε λεπτές φέτες. 
Σε μια μικρή μακρόστενη φόρμα για κέικ στρώνουμε μεμβράνη και αδειάζουμε το 1/3 της λιωμένης σοκολάτας. Τοποθετούμε από επάνω μία σειρά μπισκότα το ένα δίπλα στο άλλο (ή αν θέλουμε τα θυμματίζουμε και δημιουργούμε μια στρώση). Βάζουμε τη φόρμα στην κατάψυξη για 10 λεπτά, για να σταθεροποιηθεί το μείγμα ελαφρά. Στη συνέχεια τη βγάζουμε από την κατάψυξη, ρίχνουμε επάνω στα μπισκότα τη μισή από την κρέμα σοκολάτας που έμεινε, τοποθετούμε επάνω το γλυκό κουταλιού και πασπαλίζουμε με την καρυδόψιχα. Ξαναβάζουμε τη φόρμα στην κατάψυξη για 10 λεπτά. Κατόπιν τη βγάζουμε και αδειάζουμε μέσα την υπόλοιπη κρέμα σοκολάτας και τη σκεπάζουμε με 1 στρώση μπισκότα.  
Αφήνουμε το γλυκό να παγώσει καλά για 2-3 ώρε στο ψυγείο.Το βγάζουμε 10 λεπτά πριν σερβίρουμε, το βάζουμε σε πιατέλα, αφαιρούμε τη μεμβράνη και κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...