English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

20 Ιουνίου 2012

Χυλοπίτες ογκρατέν με γιαούρτι, αρακά και ζαμπόν

Υλικά: 
500 γρ. χυλοπίτες 60 γρ. βούτυρο γάλακτος ή φυτική μαργαρίνη 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 100 ml γάλα εβαπορέ 180 γρ. ζαμπόν βραστό ή καπνιστό ψιλοκομμένο 150 γρ. αρακά φρέσκο ή κατεψυγμένο 400 γρ. τριμμένα τυριά ανάμεικτα (γκούντα, κεφαλογραβιέρα, κασέρι) 2 αυγά χτυπημένα (προαιρετικά) αλάτι-πιπέρι λίγη τριμμένη φρυγανιά (για το πασπάλισμα του ταψιού)

Εκτέλεση: 
Βράζουμε τον αρακά για 15 λεπτά και τον στραγγίζουμε. Κατόπιν τον σοτάρουμε ελαφρά σε μια μικρή κατσαρόλα με τα 2/3 από το βούτυρο. 
Αλείφουμε ένα ταψί με το υπόλοιπο βούτυρο και το πασπαλίζουμε με φρυγανιά.  
Βράζουμε τις χυλοπίτες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τις στραγγίζουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε στις χυλοπίτες τον αρακά, το ζαμπόν, τα τυριά, αλατοπίπερο, τα ανακατεύουμε και μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί. 
Χτυπάμε τα αυγά (προαιρετικά) με το γάλα, το γιαούρτι, το αλατοπίπερο και περιχύνουμε με το μείγμα αυτό τις χυλοπίτες. 
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, 25-30 λεπτά, μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...