Υλικά:
1 κοτόπουλο4 κρεμμύδια
½ φλυτζάνι ελαιόλαδο
400γρ. φέτα
2 κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας
2 ώριμες τριμμένες ντομάτες
1 φλυτζάνι ελιές (ξεκουκούττσωτες και μαύρες κατα προτίμιση)
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
2 φλυτζάνια ζωμό
αλάτι – πιπέρι
ρίγανη
Εκτέλεση:
Σε δύο τηγάνια βάζουμε λάδι.
Στο ένα βάζουμε το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες, μετά τις ελιές, την ντομάτα και το κόκκινο κρασί μέχρι να γίνουν σάλτσα.
Στο άλλο τηγάνι σοτάρουμε το κοτόπουλο (διαλυμένο σε μπούτια-φτερούγες και χοντρά κομμάτια)
Στη συνέχεια βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε ταψί, ρίχνουμε τη σάλτσα από πάνω, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά.
Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με την τριμμένη φέτα 10 λεπτά προτού βγάλουμε το φαγητό από τον φούρνο.