English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

7 Ιουνίου 2012

Καλοκαιρινή μακαρονοσαλάτα by Act

Η 24η δική μου ερασιτεχνική γευστική πρόταση, είναι η "Καλοκαιρινή μακαρονοσαλάτα". Την εμπνεύστηκα ως παραλλαγή της άλλης μου συνταγής "Ροζ βιδοσαλάτα by Act"
Υλικά
500γρ. βίδες-ζυμαρικό (ή ότι άλλο σχέδιο θέλουμε, εκτός απο σπαγγέτι)
100γρ. καλαμπόκι (κατεψυγμένο ή κονσέρβα)
100γρ. τόνο (κονσέρβα)
100γρ. μανιτάρια
200γρ. ταραμά
200γρ. τυροκαυτερή
ελάχιστο αλάτι
λίγο πιπέρι
αρκετό δυόσμο (ξηρό, βάζου)

Εκτέλεση
Βράζουμε τις βίδες μαζί με: καλαμπόκι, μανιτάρια, για 20-25λεπτά.
Μετά το βράσιμο, στραγγίζουμε και ξεπλένουμε αμέσως με νερό να κρυώσουν και να μην κολλάνε μεταξύ τους και στραγγίζουμε ξανά.
Βάζουμε τη σαλάτα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε: τόνο, ταραμά, τυροκαυτερή, αλάτι, πιπέρι και δυόσμο, ανακατεύουμε καλά, βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες κι έτοιμη η "Καλοκαιρινή μακαρονοσαλάτα"! 
(Δεν βάζουμε καθόλου λάδι και είμαστε πολύ προσεχτικοί στο αλάτι, διότι ο ταραμάς, ο τόνος και η τυροκαυτερή, έχουν ήδη την αλμυρότητα και την "λαδίλα" που χρειαζόμαστε)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...