English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

10 Ιουλίου 2012

Αγκινάρες Ό γκρατέν

Υλικά
8-10 αγκινάρες
2 φλυτζάνια τσαγιού κεφαλοτύρι τριμμένο
φλυτζάνια τσαγιού φέτα τριμμένη
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
1 δόση μπεσαμέλ πηκτή
3-4 κουταλιές φρυγανιά κοπανισμένη
αλάτι, πιπέρι.

Εκτέλεση
Καθαρίζετε τις αγκινάρες (ή παίρνετε έτοιμες κατεψυγμένες) και τις ρίχνετε μέσα σέ νερό, πού βράζει, στο όποιο έχετε προσθέσει λίγο χοντρό αλάτι και χυμό ενός λεμονιού. Τις βράζετε σκεπασμένες σέ δυνατή φωτιά και προσέχετε νά μή παραβράσουν. Τις βγάζετε μέ τρυπητή κουτάλα και τις κόβετε σέ μικρά κομματάκια (σά μικρά ζάρια). Τις περιχύνετε με το λάδι και τις πιπερώνετε.
Ετοιμάζετε τή μπεσαμέλ. Παίρνετε ένα μικρό ταψάκι, τό βουτυρώνετε και στρώνετε μιά στρώση μπεσαμέλ. Τήν πασπαλίζετε μέ κεφαλοτύρι και στρώνετε επάνω τις άγγινάρες. Τις πασπαλίζετε μέ την φέτα και τις ισιώνετε νά έχουν παντού τό ίδιο πάχος. Ρίχνετε επάνω στις άγγινάρες τήν υπόλοιπη μπεσαμέλ, τήν πασπαλίζετε μέ κεφαλοτύρι και κατόπιν μέ φρυγανιά.
Ραντίζετε λίγο ελαιόλαδο και βάζετε σέ δυνατό φούρνο νά ψηθή για 20 λεπτά κι όταν ροδίσει η επιφάνεια είναι έτοιμο.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...