English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

25 Ιουλίου 2012

Κανταΐφι Γιαννιώτικο

Υλικά
3 φλυτζάνια άμυγδαλόψιχα
1 φλυτζάνι βούτυρο ή βιτάμ
1 κουταλάκι κανέλλα τριμμένη
3 κουταλιές ζάχαρη
1/2 κιλού φύλλο κανταϊφιοϋ
12 φύλλα μπακλαβά.

γιά τό σιρόπι:
4 φλυτζάνια ζάχαρη
3/4 φλυτζανιοϋ γλυκόζη
3 φλυτζάνια νερό.

Εκτέλεση
Ασπρίζετε τά αμύγδαλα και τά χονδροκοπανίζετε. Τά ανακατεύετε μέ τή ζάχαρη κα’ι τήν κανέλλα. Παίρνετε μέτριο ταψί, τό βουτυρώνετε καϊ στρώνετε 6-7 φύλλα μπακλαβά, βουτυρώνοντας καθένα άπό αυτά. Μοιράζετε τό φύλλο τού καταϊφιού σέ 2 κα’ι στρώνετε τό μισό επάνω στά φύλλα τοϋ μπακλαβά, ένώ τό ανοίγετε λίγο μέ τά δάχτυλα. Τό ραντίζετε μέ βούτυρο κα’ι απλώνετε στην επιφάνεια του τήν άμυγδαλόψιχα. Στρώνετε τό άλλο μισό κατάίφι και τό ραντίζετε μέ βούτυρο. Διπλώνετε πρός τά μέσα τά εξέχοντα φύλλα τού μπακλαβά, τά βουτυρώνετε καϊ επιθέτετε τά υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντας ένα-ένα χωριστά. Μέ μυτερό μαχαιράκι κόβετε γύρω-γύρω τά φύλλα, χαράζετε σέ μπακλαβωτά ή τετράγωνα τεμάχια, ραντίζετε μέ λίγο νερό κα’ι ψήνετε σέ μέτριο φοϋρνο έπ’ι 3/4 -1 ώρα. Στό μεταξύ βράζετε τή ζάχαρη μέ τό νερό κα’ι τή γλυκόζη 8 λεπτά περίπου κα’ι όταν βγή τό καταΐφι τό περιλούετε ζεστό.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...