English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

6 Ιουλίου 2012

Ρολό κιμά γεμιστό με ζαμπόν και κασέρι

Υλικά
1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
1 αυγό
1/3 φλυτζάνα φρυγανιά τριμμένη
1/2 φλυτζάνα γάλα
1 κρεμμύδι τριμένο
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Για τη γέμιση
Φέτες Κασέρι
ζαμπόν
ντομάτα
πιπεριά
φέτα

Εκτέλεση
Βάζουμε το τριμμένο κρεμμύδι, το αυγό, τον κιμά, την φρυγανιά και το γάλα και ζυμώνουμε καλά, προσθέτουμε ρίγανη, πιπέρι και αλάτι (ανάλογα με το πόσο θέλει ο καθένας).
Παίρνουμε μια λαδόκολλα την βάζουμε στο τραπέζι και ρίχνουμε τον κιμά, τον πατάμε με το χέρι μας ώστε να δημιουργήσουμε ένα φύλλο. Για να απλωθεί καλύτερα το μίγμα μας και να μην μας σκάσει στο ψήσιμο βρέχουμε συνεχώς τα χέρια μας καθώς το απλώνουμε. Από πάνω βάζουμε φέτες κασέρι, ζαμπόν, πιπεριά, φέτα, και φέτες ντομάτα.
Το τυλίγουμε σε ρολό και σιγά σιγά το μεταφέρουμε σε ένα ταψί, η ένωση να είναι από κάτω.
Βάζουμε το ρολό στην μέση.
Για πιο πικάντικη γεύση μπορούμε να απλώσουμε πάνω στο ρολό μουστάρδα με το χέρι μας. Χτυπάμε λίγο λάδι και 1 κ.σ. μουστάρδα και περιχύνουμε.
Το βάζουμε στο φούρνο να ροδοκοκκινήσει στους 180 βαθμούς, μόλις πάρει χρώμα προσθέτουμε λίγο νεράκι ζεστό (περίπου μισή φλυτζάνα) και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να είναι έτοιμο.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...