English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

19 Ιουλίου 2012

Ταρτάκια σοκολάτας!

Υλικά για 20 ταρτάκια
1 πακέτο Στρογγυλά Κουρού φύλλα (κατεψυγμένα)

για τη γέμιση:
300 γρ. κουβερτούρα
125 γρ. βούτυρο
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
4 αβγά
½ φλιτζάνι ζάχαρη
2 κουτ. σούπας γλυκόζη
1 σφηνάκι λικέρ της αρεσκείας σας

Εκτέλεση
Για τη γέμιση: Λιώνετε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα με το βούτυρο και όταν λιώσει, προσθέτετε τη κρέμα και ανακατεύετε. Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και το λικέρ. Ρίχνετε σιγά σιγά την λιωμένη κουβερτούρα στο μείγμα των αυγών και ανακατεύετε.

Για τα ταρτάκια: Ξεπαγώνετε τα στρογγυλά τεμάχια της ζύμης κουρού σύμφωνα με τις οδηγίες. 
Σε μια αντικολλητική φόρμα για μάφινς τοποθετείτε τα στρογγυλά τεμάχια της ζύμης, μία σε κάθε θέση. Κόβετε τετράγωνα φύλλα λαδόκολλας στις διαστάσεις της ζύμης, σκεπάζετε τη ζύμη και ρίχνετε όσπρια ή ρύζι. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 10 λεπτά. Βγάζετε τα όσπρια ή το ρύζι και τα φύλλα της λαδόκολλας και αφήνετε τις βάσεις να κρυώσουν.
Μοιράζετε το μείγμα της γέμισης στις ψημένες βάσεις και ψήνετε τα ταρτάκια στους 180° C για 20 λεπτά περίπου, στη χαμηλότερη σχάρα του φούρνου.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...