Υλικά
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές κουκουνάρια
400 γρ. φρέσκα φασολάκια (βρασμένα σε αλατισμένο νερό)
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
6 ντοματάκια αποφλοιωμένα και χοντροκομμένα
1/2 φλιτζάνι μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσια
300 γρ. κόκκινα φασόλια βρασμένα
2 κουταλιές ξηρό λευκό κρασί
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
2 κουταλάκια μέλι
150 γρ. τυρί φέτα σε κύβους
αλατοπίπερο
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σ'ένα μεγάλο τηγάνι, και σοτάρετε τα κουκουνάρια μέχρι να ροδίσουν. Αφαιρείτε τα κουκουνάρια, βάζετε στο τηγάνι τα φασολάκια και το σκόρδο τα σοτάρετε για 1 λεπτό, και σβήνετε με το κρασί.
Προσθέτετε τα ντοματάκια, τις ελιές, τα κόκκινα φασόλια, το χυμό λεμονιού, το θυμάρι, το μέλι και το αλατοπίπερο, ανακατεύετε,και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Προσθέτετε τα κουκουνάρια και τη φέτα, ανακατεύετε και σερβίρετε.
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές κουκουνάρια
400 γρ. φρέσκα φασολάκια (βρασμένα σε αλατισμένο νερό)
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
6 ντοματάκια αποφλοιωμένα και χοντροκομμένα
1/2 φλιτζάνι μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσια
300 γρ. κόκκινα φασόλια βρασμένα
2 κουταλιές ξηρό λευκό κρασί
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
2 κουταλάκια μέλι
150 γρ. τυρί φέτα σε κύβους
αλατοπίπερο
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σ'ένα μεγάλο τηγάνι, και σοτάρετε τα κουκουνάρια μέχρι να ροδίσουν. Αφαιρείτε τα κουκουνάρια, βάζετε στο τηγάνι τα φασολάκια και το σκόρδο τα σοτάρετε για 1 λεπτό, και σβήνετε με το κρασί.
Προσθέτετε τα ντοματάκια, τις ελιές, τα κόκκινα φασόλια, το χυμό λεμονιού, το θυμάρι, το μέλι και το αλατοπίπερο, ανακατεύετε,και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Προσθέτετε τα κουκουνάρια και τη φέτα, ανακατεύετε και σερβίρετε.