Υλικά
1 κουταλιά ψιλοκομμένος άνηθος
3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 κιλό ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ
1 φλιτζανάκι ΚΡΑΣΙ ΛΕΥΚΟ
5 ψιλοκομμένα ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΦΡΕΣΚΑ
το χυμό από 1 ΛΕΜΟΝΙ
1 ΚΥΒΟ ΜΥΡΩΔΙΚΩΝ
1/2 κιλό κόκκινα φασόλια
Εκτέλεση
Καθαρίζετε τα καλαμαράκια. Σωτάρετε σε κατσαρόλα τα καλαμαράκια με το λάδι. Προσθέτετε τα κρεμμυδάκια, τον κύβο, τα σωτάρετε, ρίχνετε το κρασί, το χυμό λεμονιού, τον άνηθο, τα φασόλια στραγγισμένα από το ζουμί της κονσέρβας και 1 φλιτζανάκι νερό. Τα αφήνετε να σιγοβράσουν 20 λεπτά περίπου. Το φαγητό αυτό τρώγεται και κρύο.
1 κουταλιά ψιλοκομμένος άνηθος
3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 κιλό ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ
1 φλιτζανάκι ΚΡΑΣΙ ΛΕΥΚΟ
5 ψιλοκομμένα ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΦΡΕΣΚΑ
το χυμό από 1 ΛΕΜΟΝΙ
1 ΚΥΒΟ ΜΥΡΩΔΙΚΩΝ
1/2 κιλό κόκκινα φασόλια
Εκτέλεση
Καθαρίζετε τα καλαμαράκια. Σωτάρετε σε κατσαρόλα τα καλαμαράκια με το λάδι. Προσθέτετε τα κρεμμυδάκια, τον κύβο, τα σωτάρετε, ρίχνετε το κρασί, το χυμό λεμονιού, τον άνηθο, τα φασόλια στραγγισμένα από το ζουμί της κονσέρβας και 1 φλιτζανάκι νερό. Τα αφήνετε να σιγοβράσουν 20 λεπτά περίπου. Το φαγητό αυτό τρώγεται και κρύο.