English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

22 Αυγούστου 2012

Γεμιστά - Αγιορείτικη συνταγή

Υλικά:
3 ντομάτες μεγάλες και ώριμες
3 πιπεριές
8 κουταλιές της σούπας ρύζι γλασέ
4 κρεμμύδια τριμμένα
1 μελιτζάνα καθαρισμένη από τη φλούδα και ψιλοκομμένη
2 κολοκυθάκια τριμμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι λάδι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:
Αδειάζουμε προσεκτικά τις ντομάτες και τις πιπεριές, ρίχνουμε μέσα λίγο αλάτι και τις γυρνάμε ανάποδα για να στραγγίσουν.
Το εσωτερικό από τις ντομάτες το περνάμε στον τρίφτη.
Τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη μελιτζάνα και τα κολυκυθάκια.
Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, μισό φλυτζάνι νερό, αλάτι, πιπέρι, το μαϊντανό, τον άνηθο και το ρύζι.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρουν μία μόνο βράση,για να μαλακώσει λίγο το ρύζι.
Γεμίζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές μέχρι τη μέση και τις αραδιάζουμε σε ταψί.
Ρίχνουμε από πάνω λίγο λάδι και ένα φλιτζάνι νερό.
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε την επιφάνεια των γεμιστών με τριμμένη φρυγανιά.
Ψήνουμε στο φούρνο, ώσπου να μαλακώσει το ρύζι και να μείνει το φαγητό με το λάδι του.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...