Υλικά
1 κιλό κιμά
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1/2 μάτσο μαϊντανό
άνηθο
δυόσμο
1 φλιτζάνι του καφέ ζεστό νερό
1 φλιτζανάκι λάδι
αλάτι
πιπέρι
τραχανάς
πράσα
σέλινο
λάδι
αλάτι
κόκκινο πιπέρι
1 κουταλιά ντοματοπελτέ
Εκτέλεση
Η συνταγή θα γίνει όπως φτιάχνουμε τους κεφτέδες με κιμά, αλλά αντί για ψωμί βάζουμε βρασμένο τραχανά.
Τηγανίζουμε τους κεφτέδες και τους κρατάμε στην άκρη.
Σε μια πλατιά κατσαρόλα στρώνουμε πράσα και σέλινο και τα σοτάρουμε με λάδι, αλάτι, κόκκινο πιπέρι και μια κουταλιά ντοματοπελτέ. Επειτα βάζουμε από πάνω τους κεφτέδες και προσθέτουμε μισό φλυτζανάκι λάδι. Πρέπει να βράσουν όλα μαζί μέχρι που να βράσουν καλά και τα πράσα.
1 κιλό κιμά
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1/2 μάτσο μαϊντανό
άνηθο
δυόσμο
1 φλιτζάνι του καφέ ζεστό νερό
1 φλιτζανάκι λάδι
αλάτι
πιπέρι
τραχανάς
πράσα
σέλινο
λάδι
αλάτι
κόκκινο πιπέρι
1 κουταλιά ντοματοπελτέ
Εκτέλεση
Η συνταγή θα γίνει όπως φτιάχνουμε τους κεφτέδες με κιμά, αλλά αντί για ψωμί βάζουμε βρασμένο τραχανά.
Τηγανίζουμε τους κεφτέδες και τους κρατάμε στην άκρη.
Σε μια πλατιά κατσαρόλα στρώνουμε πράσα και σέλινο και τα σοτάρουμε με λάδι, αλάτι, κόκκινο πιπέρι και μια κουταλιά ντοματοπελτέ. Επειτα βάζουμε από πάνω τους κεφτέδες και προσθέτουμε μισό φλυτζανάκι λάδι. Πρέπει να βράσουν όλα μαζί μέχρι που να βράσουν καλά και τα πράσα.