English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

20 Σεπτεμβρίου 2012

Σπαγγέτι με συκωτάκια πουλιών

Υλικά
1/2 κιλό σπαγγέτι
1/4 κιλού συκωτάκια πουλιών
3/4 φλυτζανιού γραβιέρα τριμμένη
3/4 φλυτζανιού παρμεζάνα τριμμένη
3 κουταλιές φρέσκο βούτυρο
4 κουταλιές φυτίνη
3 αυγά
Αλάτι, πιπέρι.

Εκτέλεση
Πλένετε τά συκωτάκια και τά κόβετε σέ μικρά κομματάκια. Τά βάζετε σέ κατσαρολίτσα ή τηγάνι μέ τή φυτίνη και λίγο αλατοπίπερο νά καβουρδιστοϋν κα’ι άφού πάρουν 2-3 βράσεις τά βγάζετε άπό τή φωτιά.
Βράζετε τό σπαγγέτι σέ αλατισμένο νερό, τό τραβάτε άπό τή φωτιά, ρίχνετε 2-3 ποτήρια κρύο νερό και τά σουρώνετε. Τό ξαναρίχνετε στήν κατσαρόλα μαζί μέ τό μισό φρέσκο βούτυρο (χωρίς νά τό λυώσετε). Κουνάτε τήν κατσαρόλα νά ανακατευθούν τά μακαρόνια μέ τό βούτυρο.
Βουτυρώνετε ένα πυρέξ ή ανάλογο ταψάκι και στρώνετε τό μισό σπαγγέτι. Τό πασπαλίζετε μέ τή μισή παρμεζάνα, ρίχνετε επάνω τά συκωτάκια κα’ι τά στρώνετε καλά. Επάνω στά συκωτάκια στρώνετε τό υπόλοιπο σπαγέτο κα’ι τό πασπαλίζετε μέ τήν υπόλοιπη παρμεζάνα.
Χτυπάτε σέ μπώλ ελαφρά τά αυγά ολόκληρα και τούς προσθέτετε τή γραβιέρα και λίγο πιπέρι. Περιχύνετε μ’ αυτά τό φαγητό και τό ραντίζετε μέ τό φρέσκο βούτυρο, πού λυώνετε σ’ ένα τηγανάκι. Τό ψήνετε σέ μέτριο φούρνο έπ’ι 20 λεπτά νά ροδίση καλά.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...