Υλικά
12-15 ντομάτες
3 αυγά βραστά σφικτά
2 φλυτζάνια τσαγιού τηγανισμένες μελιτζάνες
1/2 φλυτζάνι τσαγιού φρυγανιά κοπανισμένη
1/2 φλυτζάνι τσαγιού τυρί φέτα χονδροκομμένη
1/2 φλυτζάνι τσαγιού ρύζι
2 κουταλιές σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο και καβουρδισμένο
2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο μαϊδανό
αλάτι, πιπέρι ανάλογο λάδι.
Εκτέλεση
Πλένετε τ’ις ντομάτες, τ’ις ανοίγετε, αφαιρείτε τήν ψίχα κα’ι τούς σπόρους, τις άλατοπιπερώνετε εσωτερικώς κα’ι τις αφήνετε νά στραγγίσουν. Στίβετε τ’ις ψίχες σέ τρυπητό. Καθαρίζετε τις μελιτζάνες και τις κόβετε σέ μικρά – μικρά κομματάκια ρίχνοντας τες αμέσως σέ αλατισμένο νερό. Άφού τ’ις κόψετε όλες, τ’ις στραγγίζετε πολύ καλά, τ’ις άλευρώνετε κα’ι τ’ις τηγανίζετε σέ μπόλικο λάδι. Τις βγάζετε μέ τρυπητή κουτάλα κα’ι τις ρίχνετε σέ σουπιερίτσα.
Προσθέτετε σ’ αυτές τό ρύζι, τή φρυγανιά, τό τυρί, τόν μαϊδανό, τό κρεμμύδι (άφού τό κα-βουρδίσετε στό λάδι πού τηγανίσατε τις μελιτζάνες), αλάτι, πιπέρι κα’ι τόν πολτό πού βγήκε άπό τις ψίχες τής ντομάτας (άν είναι πολύς, βάζετε τόν μισό). Τά ζυμώνετε νά ανακατευθούν.
Γεμίζετε μέ τή γέμιση αυτή κάθε ντομάτα κα’ι πριν τή σκεπάσετε μέ τό καπάκι της, τοποθετεϊτε ένα φετάκι αυγό βραστό. Βάζετε κάθε γεμισμένη ντομάτα σέ ταψάκι, ρίχνετε τέλος τό λάδι τού τηγανιού καϊ τόν υπόλοιπο πολτό τής ντομάτας καϊ τϊς ψήνετε σέ μέτριο φούρνο έπ’ι 30-40 λεπτά.
12-15 ντομάτες
3 αυγά βραστά σφικτά
2 φλυτζάνια τσαγιού τηγανισμένες μελιτζάνες
1/2 φλυτζάνι τσαγιού φρυγανιά κοπανισμένη
1/2 φλυτζάνι τσαγιού τυρί φέτα χονδροκομμένη
1/2 φλυτζάνι τσαγιού ρύζι
2 κουταλιές σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο και καβουρδισμένο
2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο μαϊδανό
αλάτι, πιπέρι ανάλογο λάδι.
Εκτέλεση
Πλένετε τ’ις ντομάτες, τ’ις ανοίγετε, αφαιρείτε τήν ψίχα κα’ι τούς σπόρους, τις άλατοπιπερώνετε εσωτερικώς κα’ι τις αφήνετε νά στραγγίσουν. Στίβετε τ’ις ψίχες σέ τρυπητό. Καθαρίζετε τις μελιτζάνες και τις κόβετε σέ μικρά – μικρά κομματάκια ρίχνοντας τες αμέσως σέ αλατισμένο νερό. Άφού τ’ις κόψετε όλες, τ’ις στραγγίζετε πολύ καλά, τ’ις άλευρώνετε κα’ι τ’ις τηγανίζετε σέ μπόλικο λάδι. Τις βγάζετε μέ τρυπητή κουτάλα κα’ι τις ρίχνετε σέ σουπιερίτσα.
Προσθέτετε σ’ αυτές τό ρύζι, τή φρυγανιά, τό τυρί, τόν μαϊδανό, τό κρεμμύδι (άφού τό κα-βουρδίσετε στό λάδι πού τηγανίσατε τις μελιτζάνες), αλάτι, πιπέρι κα’ι τόν πολτό πού βγήκε άπό τις ψίχες τής ντομάτας (άν είναι πολύς, βάζετε τόν μισό). Τά ζυμώνετε νά ανακατευθούν.
Γεμίζετε μέ τή γέμιση αυτή κάθε ντομάτα κα’ι πριν τή σκεπάσετε μέ τό καπάκι της, τοποθετεϊτε ένα φετάκι αυγό βραστό. Βάζετε κάθε γεμισμένη ντομάτα σέ ταψάκι, ρίχνετε τέλος τό λάδι τού τηγανιού καϊ τόν υπόλοιπο πολτό τής ντομάτας καϊ τϊς ψήνετε σέ μέτριο φούρνο έπ’ι 30-40 λεπτά.