English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

17 Σεπτεμβρίου 2012

Γιαουρτόσουπα

Υλικά:
3 φλυτζάνια γιαούρτι
1 ½ κούπα ζωμό κότας
1 μικρό κρεμμυδάκι (προαιρετικό)
1 μικρή κούπα ρύζι
4 κουτ. σούπας βούτυρο φυτικό
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη (προαιρετικό)
1 κουτ. σούπας άνηθο
1 αβγό
πιπέρι καγιέν
αλάτι

Εκτέλεση:
Βράζουμε ελαφρά το ρύζι.
Σωτάρουμε ελαφρά στο βούτυρο το κρεμμύδι και το σκορδάκι. (Η προσθήκη κρεμμυδιού και σκόρδου είναι προαιρετική, αλλά καλό θα είναι να χρησιμοποιήσουμε τουλάχιστον το κρεμμύδι).
Κατόπιν στο σκεύος με το κρεμμυδάκι ρίχνουμε σχεδόν όλο το ζωμό κότας (αφήνουμε μόνο λίγο) και όλο το ρύζι και ανακατεύουμε με αργές κινήσεις συνεχώς.
Σε ένα μπολ χτυπάμε το γιαούρτι με το αβγό και ταυτόχρονα ρίχνουμε μέσα σε αυτό και το υπόλοιπο από το ζωμό κότας και ανακατεύουμε.
Κατόπιν αναμειγνύουμε το μείγμα γιαουρτιού μέσα στο σκεύος με το ζωμό και το ρύζι. Ρίχνουμε αλάτι και λίγο πιπέρι.
Το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 - 15 λεπτά.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...