English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

5 Οκτωβρίου 2012

Πέννες λαχανικών ντε λα σαλτσόζα by Act

Η 38η δική μου ερασιτεχνική γευστική πρόταση, είναι οι "Πέννες λαχανικών ντε λα σαλτσόζα"! (γελάω πολύ με τα ονόματα που δίνω στα φαγητά μου...) 
Την γεύση την εμπνεύστηκα τυχαία, με υλικά που είχα στο ντουλάπι και στο ψυγείο. Και το πείραμα πέτυχε! Με χόρτασε και με απογείωσε! Σας την προτείνω...
Υλικά
500γρ πέννες
100γρ σπυριά καλαμποκιού (έβαλα κατεψυγμένο)
100γρ ψιλοκομμένα μανιτάρια (έβαλα κονσέρβας)
2 καρότα (τριμμένα λωρίδες στον τρίφτη)
αλάτι, πιπέρι

για τη "σαλτσόζα"
3 κουταλιές σούπας κέτσαπ
1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
λίγο ξερό δυόσμο (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη "σαλτσόζα" ανακατεύοντας τα υλικά της σε ένα μπολάκι και την αφήνουμε στην άκρη.
Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε 4 λίτρα νερό που βράζει και τα βράζουμε για 20 λεπτά. Έπειτα στραγγίζουμε, ανακατεύουμε με τη "σαλτσόζα" μας κι έτοιμες οι "Πέννες λαχανικών ντε λα σαλτσόζα"!
(το τριμμένο καρότο μπορείτε να μην το βράσετε, αλλά να το προσθέσετε ωμό στο τέλος. Έτσι το έκανα κι εγώ, κι έδωσε ωραία "υφή" στον ουρανίσκο μου...)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...