English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

12 Νοεμβρίου 2021

Γαλατόπιτα Ζαγορίων με τριμμένο φύλλο!

Υλικά:

Παραδοσιακό Ζαγορίσιο Φύλλο (12 φύλλα)
2 Κιλά γάλα πρόβειο
2 κουτ. σούπας βούτυρο
Αλάτι
 
Εκτέλεση:

Ψήνετε τα 8 Παραδοσιακά Ζαγορίσι φύλλα και κρατάτε 4, τα οποία θα απλώσετε στο ταψί. Βράζετε το γάλα ανακατεύοντάς το έως ότου συμπυκνωθεί ελαφρώς. Στη συνέχεια τρίβετε μες το γάλα τα ψημένα φύλλα σε μικρά κομματάκια. Ρίχνετε το υλικό αυτό πάνω στα φύλλα που έχετε απλώσει στο ταψί. Ψήνετε την πίτα στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.


Υλικά:

Παραδοσιακό Ζαγορίσιο Φύλλο (12 φύλλα)
2 Κιλά γάλα πρόβειο
2 κουτ. σούπας βούτυρο
Αλάτι
 
Εκτέλεση:

Ψήνετε τα 8 Παραδοσιακά Ζαγορίσι φύλλα και κρατάτε 4, τα οποία θα απλώσετε στο ταψί. Βράζετε το γάλα ανακατεύοντάς το έως ότου συμπυκνωθεί ελαφρώς. Στη συνέχεια τρίβετε μες το γάλα τα ψημένα φύλλα σε μικρά κομματάκια. Ρίχνετε το υλικό αυτό πάνω στα φύλλα που έχετε απλώσει στο ταψί. Ψήνετε την πίτα στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...