English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

17 Νοεμβρίου 2011

Λουκουμάδες Θεσσαλονίκης

Υλικά:
2 κούπες αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1-2 βανίλιες
1φακελάκι μαγιά
χλιαρό νερό τόσο όσο να γίνει ένας αρκετά σφιχτός χυλός, πιο παχύρευστος από μέλι
λάδι για το τηγάνισμα
μέλι, τριμμένα καρύδια και κανέλα

Εκτέλεση:
Στο μίξερ χτυπάμε τα υλικά εκτός από το μέλι, τα καρύδια και την κανέλα, προσθέτοντας ανάλογα αλεύρι ή νερό ώστε να έχουμε τον κατάλληλο χυλό-ζύμη και το αφήνουμε λίγη ώρα σκεπασμένο με μια πετσέτα να φουσκώσει η ζύμη.
Σε μια βαθειά κατσαρολίτσα βάζουμε το λάδι να κάψει αρκετά
Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε μια κουταλιά από τον χυλό και με τον αντίχειρα την ρίχνουμε γρήγορα μέσα στο λάδι
Έτσι θα δημιουργηθεί το γνωστό μπαλάκι λουκουμάς
Με μία τρυπητή κουτάλα βγάζετε τους έτοιμους λουκουμάδες και ετοιμάζεται τους υπόλοιπους
Κάθε παρτίδα την περιχύνετε με μέλι, κανέλα και τριμμένα καρύδια
Για να είστε σίγουροι ότι το λάδι είναι στην σωστή θερμοκρασία, κάνετε το εξής τεστ: Αν με την πρώτη κουταλιά, ο χυλός δεν ανεβεί αμέσως στην επιφάνεια τότε πρέπει να το αφήσετε λίγο ακόμα.
Γίνονται πεντανόστιμοι και καθόλου λαδεροί.
Το μυστικό είναι ότι όσο πιο σφιχτή ζύμη κάνετε τόσο πιο στρογγυλοί και γεμάτοι θα είναι οι λουκουμάδες σας.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...