Υλικά
20 Αντζούγιες
Ένα μπουκετάκι Μαϊντανός
2 βραστά Αυγά
ψίχα από 1 μπαγιάτικο Ψωμί
1 ποτήρι Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο
3-4 σκελίδες Σκόρδο
Κάπαρη
Πάπρικα
Αλάτι
1 σφηνάκι Ξύδι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις αντζούγιες από το αλάτι, τις φιλετάρουμε:τις ανοίγουμε στη μέση και βγάζουμε το ψαροκόκκαλο.
Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό σε πολύ πολύ λεπτά κομμάτια. Βγάζουμε τους κρόκους από τα βρασμένα αυγά, τους κόβουμε σε μικρά κομματάκια (δεν τους λιώνουμε) και τους ρίχνουμε και αυτούς στο μπολ με τον μαϊντανό. Μουλιάζουμε για 1-2 λεπτά την ψίχα σε λίγο ξύδι και τη ρίχνουμε και αυτή στο μπολ. Ψιλοκόβουμε τη κάπαρη και μία σκελίδα σκόρδο και προσθέτουμε και αυτά τα υλικά στο μπολ μαζί με 1 ποτήρι ελαιόλαδο, λίγη πάπρικα, λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε καλά. Ολοκληρώνουμε το πιάτο προσθέτοντας τις φιλεταρισμένες αντζούγιες. Ανακατεύουμε το μείγμα και το ορεκτικό είναι έτοιμο.
20 Αντζούγιες
Ένα μπουκετάκι Μαϊντανός
2 βραστά Αυγά
ψίχα από 1 μπαγιάτικο Ψωμί
1 ποτήρι Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο
3-4 σκελίδες Σκόρδο
Κάπαρη
Πάπρικα
Αλάτι
1 σφηνάκι Ξύδι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις αντζούγιες από το αλάτι, τις φιλετάρουμε:τις ανοίγουμε στη μέση και βγάζουμε το ψαροκόκκαλο.
Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό σε πολύ πολύ λεπτά κομμάτια. Βγάζουμε τους κρόκους από τα βρασμένα αυγά, τους κόβουμε σε μικρά κομματάκια (δεν τους λιώνουμε) και τους ρίχνουμε και αυτούς στο μπολ με τον μαϊντανό. Μουλιάζουμε για 1-2 λεπτά την ψίχα σε λίγο ξύδι και τη ρίχνουμε και αυτή στο μπολ. Ψιλοκόβουμε τη κάπαρη και μία σκελίδα σκόρδο και προσθέτουμε και αυτά τα υλικά στο μπολ μαζί με 1 ποτήρι ελαιόλαδο, λίγη πάπρικα, λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε καλά. Ολοκληρώνουμε το πιάτο προσθέτοντας τις φιλεταρισμένες αντζούγιες. Ανακατεύουμε το μείγμα και το ορεκτικό είναι έτοιμο.