English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

21 Νοεμβρίου 2011

Χοιρινό γεμιστό

Υλικά
- 1 χοιρινό καρέ ολόκληρο (ενωμένες μπριζόλες)
- 1/4 κούπα τσαγιού κουκουνάρι
- 1/4 κούπα τσαγιού καρύδια
- 1 φλ. μπράντι ή κονιάκ
- 12 βερύκοκα αποξηραμένα
- 12 δαμάσκηνα αποξηραμένα
- 1 κ.γ. ξύσμα από μανταρίνι
- 2 χωριάτικα λουκάνικα, χωρίς την πέτσα
- 1/4 κούπα τσαγιού ελαιόλαδο
- 4 σκελίδες σκόρδο
- αλάτι και πιπέρι
- 1 1/2 κ.γ. θυμάρι
- 1 1/2 κ.γ. δεντρολίβανο
- 2 κούπες τσαγιού ζωμό κρέατος
- 3 κ.σ. αλεύρι

Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε το κουκουνάρι
και τα καρύδια για 7 με 8 λεπτά. Μετά ψιλοκόβουμε τα καρύδια.
- Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το μπράντι και προσθέτουμε
τα βερίκοκα και τα δαμάσκηνα.
- Βράζουμε για 2 με 3 λεπτά και προσθέτουμε το ξίσμα μανταρινιού.
- Το βγάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε σκεπασμένο για 20 λεπτά.
- Βγάζουμε τα φρούτα και τα ψιλοκόβουμε. Αφήνουμε το μπράντι στη φωτιά για
6 με 7 λεπτά, να βράσει, ώστε να μείναι το 1/4 του φλιταζανιού.
- Λιώνουμε τα λουκάνικα στο μίξερ και τα σωτάρουμε για 5 λεπτά σε
αντικολλητικό τηγάνι.
- Προσθέτουμε 2 κ.σ. λάδι και σωτάρουμε τα σκόρδα για λίγα λεπτά, καθώς
επίσης και τα ψιλοκομμένα φρούτα, τους ξηρούς καρπούς, το μπράντι, αλάτι και πιπέρι.
- Βγάζουμε με ένα μαχαίρι το κόκαλο από τις μπριζόλες.
- Ανάμεσα στις μπριζόλες κάνουμε θήκες, στις οποίες βάζουμε τη γέμιση.
- Τοποθετούμε το καρέ σε λαμαρίνα με τα κόκαλα προς τα πάνω.
- Το αλείφουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και πασπαλίζουμ
με τα υπόλοιπα μυρωδικά.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μιάμιση με 2 ώρες.
- Μετά το ψήσιμο αφήνουμε το κρέας σκεπασμένο για 20 λεπτά για να διατηρήσει
τα υγρά του.
- Βγάζουμε όσο περισσότερο λίπος μπορούμε από το ταψί, γέρνοντας το.
- Το βάζουμε πάνω στο μάτι της κουζίνας, το πασπαλίζουμε με αλεύρι ενώ
συγχρόνως το ξήνουμε, με μία σπάτουλα.
- Προσθέτουμε το ζωμό κρέατος, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει
λίγο η σάλτσα.
- Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, κόβουμε το καρέ σε φέτες και το περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...