English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

21 Νοεμβρίου 2011

Χωριάτικη τυρόπιτα

Υλικά
Για τη γέμιση
- 1 κιλό μυτζήθρα
- 1 κιλό τυρί ανάλατο
- 2 κούπες τσαγιού γάλα
- 10 αυγά
- 4 κ.σ. μάραθο ή ανηθο
- 1 κούπα τσαγιού αλεύρι
- 1 κούπα τσαγιού λάδι
- αλάτι

Για το φύλλο
- 2 αυγά
- 1 φλιτζανάκι λάδι
- μισό κιλό αλεύρι
- όσο γάλα χρειάζεται για να
γίνει η ζύμη σφιχτή
- αλάτι

Εκτέλεση
- Τρίβουμε τη μυτζήθρα με το χέρι μας, αρκετά καλά.
- Χτυπάμε 7 από τα 10 αυγά και ρίχνουμε μέσα τον ψιλοκομμένο μάραθο
ή άνηθο, το λάδι, το αλάτι και το αλεύρι.
- Τα ανακατεύουμε καλά ενώ συγχρόνως ρίχνουμε γάλα μέχρι να γίνει
ένας αρκετά πηχτός πολτός.
- Ετοιμάζουμε τη ζύμη γαι το φύλλο μας.
- Ανοίγουμε ένα φύλλο και το στρώνουμε σε ένα λαδωμένο ταψί.
- Το φύλλο να είναι τόσο λεπτό, ώστε όταν βάλουμε μέσα τη γέμιση
να μην γίνουν πιό παχιά (φύλλο και γέμιση) από 2 πόντους.
- Βάζουμε μέσα τη γέμιση και τη απλώνουμε σε όλο το φύλλο και έπειτα
σπάμε τα υπόλοιπα αυγά από πάνω, αφου τα έχουμε χτυπήσει με λίγο
αλάτι, πρίν.
- Ψήμουμε για περίπου 1 ώρα σε μέτριο φούρνο.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...