English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

21 Νοεμβρίου 2011

Μπουρέκια με κιμά και μελιτζάνες

Υλικά:
250 γρ. κιμάς
2 κουταλιές λάδι
1/2 κούπα κρεμμύδι τριμμένο
2 ώριμες ντομάτες χωρίς τη φλούδα και τους σπόρους, ψιλοκομμένες
3 χοντρές μελιτζάνες, 1 κιλό περίπου
1/2 κούπα μπεσαμέλ
1 αυγό
1/2 κούπα κεφαλογραβιέρα τριμμένη
10 φύλλα κρούστας
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε το λάδι και σοτάρετε τον κιμά με το κρεμμύδι. Ρίξτε τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράστε, ώσπου να δέσει καλά η σάλτσα. Κατεβάστε τον κιμά από τη φωτιά κι αφήστε τον να κρυώσει. Στο μεταξύ, καθαρίστε τις μελιτζάνες και κόψτε τις σε χοντρές, μακριές φέτες. Πασπαλίστε τις με αλάτι κι αφήστε τις να σταθούν 1 ώρα. Ξεπλύντε και στραγγίστε τις μέσα στις παλάμες σας, να φύγει το περισσότερο από το νερό τους. Τηγανίστε τις ελαφρά. Ετοιμάστε τη μπεσαμέλ κι ανακατέψτε την με το αυγό και το τυρί. Ρίξτε την στον κρύο κιμά κι ανακατέψτε ελαφρά. Στρώστε 5 φύλλα κρούστας, το έα επάνω στο άλλο, βουτυρώνοντάς τα ενδιάμεσα και τοποθετήστε τις μισές φέτες μελιτζάνας τη μια πλάι στην άλλη, στη μια άκρη κατά μήκος της μακριάς πλευράς, αφήνοντας ένα περιθώριο 5 εκ. περίπου, δεξιά και αριστερά. Απλώστε το μισό μίγμα του κιμά επάνω στις μελιτζάνες, διπλώστε τις δυο πλευρές δεξιά και αριστερά, επάνω από τον κιμά και τυλίξτε σε ρολό. Γίνεται ένα μεγάλο μπουρέκι. Ετοιμάστε κατά τον ίδιο τρόπο και το δεύτερο. Βάλτε τα σε ταψί με τη διπλωμένη άκρη προς τα κάτω, αλείψτε τα με λίγο από το μίγμα λαδιού βουτύρου και ψήστε τα στους 180 βαθμούς Κελσίου, 40' περίπου, να ροδίσουν. Σερβίρονται ζεστά, κομμένα σε φέτες 4 εκ.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...