English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

21 Νοεμβρίου 2011

Τυροπιτάκια κουρού

Υλικά:
Για τη ζύμη:
1 βιτάμ
1 κεσεδάκια γιαούρτι
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
αλάτι
ελάχιστη ζάχαρη

Για τη γέμιση:
φέτα
αυγό
πιπέρι

Εκτέλεση:
Ζυμώνουμε τα υλικά ώστε να έχουμε μια μαλακή ζύμη.
Σε ένα βαθύ σκεύος ενώνουμε τα υλικά της γέμισης και τα ανακατεύουμε καλά. Κατόπιν παίρνουμε μικρά κομμάτια από τη ζύμη (περίπου όσο ένα μικρό αυγό) την ανοίγουμε πιέζοντάς τη με το χέρι μας σχηματίζοντας δίσκο. Στο κέντρο βάζουμε μια κουταλιά από τη γέμιση , κλείνουμε το δίσκο και το βάζουμε σε ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Συνεχίζουμε έτσι και με την υπόλοιπη ζύμη.
Αλείφουμε με αυγό αραιωμένο με λίγο νερό την επιφάνεια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30' περίπου ή μέχρι να ροδίσουν καλά.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...