Yλικά
- 300 γρμ. λευκά ή κόκκινα καυτερά Σπαγγέτι
- 2 κουταλιές Λάδι
- 6 στραγγισμένα, σε κομμάτια φιλέτα Αντσούγιες
- 1 κουταλιά κέτσαπ
- 20 μαύρες ελιές σε φετούλες
- 1 κουταλιά Ξύδι
- 1 σκελίδα λιωμένο Σκόρδο
- 10 φυλλαράκια φρέσκο Βασιλικός
- 100 γρμ. Παρμεζάνα
- φρεσκοτριμμένο μαύρο Πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράστε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό με 2 κουταλιές λάδι και στραγγίξτε τα. - Ζεστάνετε το λάδι στην κατσαρόλα που έβρασαν τα μακαρόνια και ρίξτε μέσα τις αντσούγιες, τον πελτέ ντομάτας, τις ελιές, το ξίδι, το σκόρδο, το βασιλικό κι ανακατέψτε τα επάνω στη φωτιά 1′-2′. - Αν χρησιμοποιήσετε άσπρα σπαγγέτι, προσθέστε στη σάλτσα 1 κουταλάκι θρυματισμένες πιπεριές τσίλι που δίνουν πικάντικη γεύση. - Ρίξτε στη σάλτσα τα μακαρόνια κι ανακατέψτε τα απαλά, να ενωθούν. - Σερβίρετε τα σε ζεστά πιάτα και πασπαλίστε τα με την παρμεζάνα. - Τρίψτε μπόλικο μαύρο πιπέρι με το μύλο πιπεριού επάνω από κάθε μερίδα.
- 300 γρμ. λευκά ή κόκκινα καυτερά Σπαγγέτι
- 2 κουταλιές Λάδι
- 6 στραγγισμένα, σε κομμάτια φιλέτα Αντσούγιες
- 1 κουταλιά κέτσαπ
- 20 μαύρες ελιές σε φετούλες
- 1 κουταλιά Ξύδι
- 1 σκελίδα λιωμένο Σκόρδο
- 10 φυλλαράκια φρέσκο Βασιλικός
- 100 γρμ. Παρμεζάνα
- φρεσκοτριμμένο μαύρο Πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράστε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό με 2 κουταλιές λάδι και στραγγίξτε τα. - Ζεστάνετε το λάδι στην κατσαρόλα που έβρασαν τα μακαρόνια και ρίξτε μέσα τις αντσούγιες, τον πελτέ ντομάτας, τις ελιές, το ξίδι, το σκόρδο, το βασιλικό κι ανακατέψτε τα επάνω στη φωτιά 1′-2′. - Αν χρησιμοποιήσετε άσπρα σπαγγέτι, προσθέστε στη σάλτσα 1 κουταλάκι θρυματισμένες πιπεριές τσίλι που δίνουν πικάντικη γεύση. - Ρίξτε στη σάλτσα τα μακαρόνια κι ανακατέψτε τα απαλά, να ενωθούν. - Σερβίρετε τα σε ζεστά πιάτα και πασπαλίστε τα με την παρμεζάνα. - Τρίψτε μπόλικο μαύρο πιπέρι με το μύλο πιπεριού επάνω από κάθε μερίδα.