English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

1 Ιουνίου 2012

Κόκορας κρασάτος με χυλοπίτες

Υλικά:
1 Κόκορα κομμένο σε μερίδες
500 γραμ. χυλοπίτες (κατά προτίμηση χωριάτικες με αυγά)
2 κρεμμύδια ξερά χοντροκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκκομένες
1/2 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
2 δαφνόφυλλα
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
2 φρέσκες ντομάτες ψιλοκομμένες ή κονκασέ
μπαχάρι, κανέλα, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και πλένουμε τον κόκορα. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Έπειτα βάζουμε τα κομμάτια του κόκορα να τσιγαριστούν γυρνώντας τα από όλες τις πλευρές και σβήνουμε με το κρασί. Μετά προσθέτουμε τις ντομάτες η το ψιλοκομμένο κονκασέ, τα μπαχαρικά και λίγο νερό και προσέχουμε να μην μας στεγνώσει ο κόκορας, μην μείνει από ζουμί. Τον αφήνουμε για 20 λεπτά περίπου να βράσει.
Βγάζουμε σε μια πιατέλα τον κόκορα με τρυπητή κουτάλα και συμπληρώνουμε νερό στο ζουμί και μόλις βράσει ρίχνουμε τις χυλοπίτες και τις βράζουμε για 10 λεπτά. Έπειτα ρίχνουμε σε ένα πυρέξ τις χυλοπίτες με το ζουμί τους και αραδιάζουμε από πάνω τα κομμάτια του κόκορα και ψήνουμε για 20 λεπτά στο φούρνο.
Σερβίρουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...